Fysio-Z

Mail ons
0316343795

Fysio-Z onderscheid zich al meer dan 40 jaar met uitgebreide fysiotherapie in Zevenaar en omstreken door onze dienstverlening en onze kwaliteit van zorg. Ondervindt u lichamelijk ongemak, moeite bij bewegen of sporten? Jong of ouder? Wij kijken graag samen met u naar uw klachten. U wordt persoonlijk ontvangen in onze praktijk en binnen ons gespecialiseerde team wordt u optimaal geholpen. Zodat we samen met u zo snel mogelijk uw doelen bereiken. De koffie staat voor u klaar, fysiotherapie is immers meer dan alleen behandelen van een klacht.

Therapievormen Fysio-Z

Bekkenfysiotherapie

Mannen en vrouwen kunnen klachten krijgen doordat de bekkenbodemspier niet goed functioneert. De spier kan te zwak zijn, of juist te gespannen. Ook kan het zijn dat de bekkenbodemspier niet op het juiste moment aanspant. Door het niet goed functioneren van deze spier kunnen er klachten ontstaan. Zo kunt u problemen krijgen met plassen, uw ontlasting, seksualiteit of last krijgen van uw bekken en/of rug. Zulke klachten ontstaan bijvoorbeeld na een bevalling, tijdens de overgang, na meerdere  blaasontstekingen, of na een buik- of prostaatoperatie. De bekkenbodemspier is vaak moeilijk te voelen en daardoor moeilijk bewust te gebruiken. Als bekkenfysiotherapeut help ik u hierbij.

Website Bekkenfysiotherapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de reguliere fysiotherapie. De manueel therapeut heeft na zijn reguliere opleiding fysiotherapie een drie jarige master studie gevolgd. Het wordt veelal toegepast bij stoornissen van gewrichten, spieren en/of zenuwen. De manueel therapeut heeft extra kennis en vaardigheden in huis om klachten in kaart te brengen en om deze vervolgens te behandelen. Bewegingsvrijheid, stijfheid en/of pijn in het lichaam zijn kenmerken waarbij u bij de manueel therapeut aan het juiste adres bent.

Website Manuele therapie

Kinderfysiotherapie

De behandeling is erop gericht de motorische vaardigheid te vergroten zodat uw kind beter functioneert in zijn omgeving. Uiteraard vragen kinderen om een eigen benaderingswijze, aangepast aan het specifieke ontwikkelingsprofiel van het kind. Veel meer dan bij volwassenen hebben we te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Tijdens de kinderfysiotherapeutische behandeling speelt dit een centrale rol.  De oefeningen worden zo veel mogelijk gegeven in spelvorm, zodat uw kind plezier beleeft aan het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Website Kinderfysiotherapie

Oncologische fysiotherapie

Sinds 2004 ben ik werkzaam als fysiotherapeut en door middel van diverse bijscholingen gespecialiseerd in fysiotherapie en oncologie.  De fysiotherapeutische behandeling tijdens en na kanker door de complexiteit van deze ziekte, vraagt deze extra kennis. Ook ben ik lid van het multidisciplinaire behandelteam; “Samen sterk tegen kanker”. Dit is een multidisciplinair team gevormd door een oefentherapeut cesar, huidtherapeut en een homeopaat. Na de diagnose van kanker staat vaak uw leven op de kop.  Het heeft een enorme invloed op zowel lichaam als geest, waardoor uw dagelijks leven drastisch kan veranderen. Veel lichamelijke klachten die ontstaan, kunnen worden verlicht of verholpen door de fysiotherapeut, zowel in de genezende (curatieve) als palliatieve fase.

Website Oncologische fysiotherapie

Zwangerfit

ZwangerFit is de begeleiding en training van de vrouw tijdens haar zwangerschap, maar ook in de periode daarna. Het is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding, die eventuele klachten doet verminderen of voorkomen. Bij ZwangerFit ® staan gezelligheid, bewust actief bewegen en preventie centraal. In groepsvorm (6-8 personen) wordt er getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. De lessen bestaan uit training en theorielessen.

Website Zwangerfit

Oefentherapie Cesar

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Lichaamshouding, beweeggedrag en leefstijl staan voorop in een behandeling door de oefentherapeut.

Dagelijkse activiteiten als bukken, tullen, zitten en lopen worden onbewust uitgevoerd, maar de manier van deze handelingen is niet altijd optimaal waardoor klachten kunnen ontstaan.

Ik help u om bewust te worden van de dagelijkse handelingen en samen kijken we hoe we door middel van oefeningen deze kunnen optimaliseren om zo klachten te verminderen en te voorkomen. U kunt ook lichamelijke klachten krijgen door bepaalde aandoeningen of ziektes zoals bijvoorbeeld artrose of COPD, ook hierbij kan ik u helpen.

Website Oefentherapie Cesar

Acupunctuur Ingrid Hendrikse

Acupunctuur is een effectieve behandelmethode waarbij je gebruik maakt van naalden. Er is een enorme diversiteit aan klachten die behandeld kunnen worden, dit kunnen zowel chronische als acute klachten zijn. Voorbeelden zijn:

  • Pijnklachten
  • Stress gerelateerde klachten (spanningen, slecht slapen, vergeetachtigheid)
  • Overgangsklachten
  • Klachten die ontstaan bij de behandeling van kanker

Mensen vragen mij vaak: “moet ik hierin geloven?”. Maar gelukkig voelen ze zelf het resultaat van de behandeling!

Ik ben aangesloten bij de NVA en BIG- geregistreerd, waardoor uw behandeling door vele zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk wordt vergoed.

Website Acupunctuur Ingrid Hendrikse