Haptotherapie Zevenaar

Haptotherapie Zevenaar, De therapeuten Jacqueline de Boer (1e lijns GZ therapeut) en Marc Poorter zijn het kloppend hart van haptotherapie Zevenaar. Zowel overdag als in de avond kunt u afspraken maken met één van beide. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij u op een vakkundige manier begeleiden. Samen met u wordt gezocht naar de, voor u, passende behandeling.

Therapeuten Haptotherapie Zevenaar

Jacqueline de Boer

Waardevolle begeleiding

Wanneer je vastloopt in bijvoorbeeld je werk, je relatie(-s), of je leven, en je even niet meer weet hoe nu verder, is het waardevol te kunnen ontdekken en te ervaren waar je mogelijkheden liggen. In haptotherapie word je hierbij begeleid. Herken je deze klachten? Dan ben je aan het juiste adres.

Aanpak
Haptotherapie is maatwerk. In dit maatwerk zit wél een bepaalde opbouw die ik hieronder aan je uitleg zodat je weet wat je kunt verwachten:

Gesprek
Een sessie duurt een uur. In de eerste ontmoeting leren we elkaar kennen. In de loop van het gesprek ontdek je wat haptotherapie voor jou kan betekenen. Verder lopen we door je leven om zicht te krijgen op wie jij bent. Aan het einde van de eerste ontmoeting hebben we samen precies in kaart gebracht waar het voor jou om gaat.

Positiebepaling
De volgende keer vraag ik je om één of meerdere plekken te kiezen in de kamer ten opzichte van mij. En te voelen hoe dat voor je is. Zo krijgen we zicht op hoe jij je in het leven beweegt, en wat je daarbij voelt. Tegelijkertijd worden je patronen voelbaar en inzichtelijk.

Aanraking
Tijdens de derde bijeenkomst mag je op de bank gaan liggen en gaan we een aanrakingsoefening doen. De aanraking is erop gericht om jou jezelf te laten ervaren. Je krijgt inzicht in wat goed voelt voor jou en wat niet. Voorafgaand aan deze oefening gaan we samen zorgvuldig kijken hoe het voor je is om aangeraakt te worden.

Behandelplan
In de vierde bijeenkomst maken we het behandelplan. Daarin vertalen we je hulpvraag naar concrete doelen op de korte termijn en op de wat langere termijn. Zo kunnen we je ontwikkeling volgen, bijsturen en evalueren.

Proces
In de verdere sessies kiezen we een werkvorm die bij jou past en werken we aan je hulpvraag. Naast bovengenoemde werkvormen beschik ik over een groot aantal ervaringsgerichte oefeningen die ik inzet om dat wat bij jou speelt voelbaar te maken.

Website Jacqueline de Boer

Marc Poorter

Haptotherapie is het toepassen van de beginselen van de haptonomie in therapievorm.

In de haptotherapie krijg je zicht op de gedragspatronen die jij hebt ontwikkeld in het contact met anderen. Helpen die patronen je of staan ze jou in de weg bij wat je graag zou willen bereiken?

Je leert via het contact met de therapeut te ervaren wie jij in wezen bent, wat voor jou goed voelt en wat niet. Je gaat ervaren welke mogelijkheden jij nog meer hebt in het contact met je omgeving. Wat maakt dat je weer in beweging komt als je het gevoel hebt vast te lopen? Wat heb jij nodig om alle mogelijkheden die jij bezit aan te kunnen spreken? En hoe zorg je er voor dat je dat ook gaat lukken?

Hoe werkt dat?

In de therapie wordt gebruik gemaakt van de volgende middelen:

  • Gesprek
  • Ervaringsoefeningen
  • Aanraking

In de therapie ligt de nadruk steeds op de beleving van de cliënt. Ons lichaam bezit het vermogen om alles wat we aan gevoel en emoties ervaren op te slaan.

Door contact te maken met het lichamelijke beleven, het aanraken, zijn mensen in staat hun innerlijke gevoelens te herkennen en te erkennen. Hierdoor kun je weer ervaren wie je in wezen bent, met al je mogelijkheden en wensen. Zo kun je ook ontdekken wat je nodig hebt (en wat niet) om verder te kunnen in je ontwikkeling als mens.

Website Marc Poorter