ZwangerFit

Bezoek de website | Mail ons
0316343795

ZwangerFit ® is de begeleiding en training van de vrouw tijdens haar zwangerschap, maar ook in de periode daarna. Het is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding, die eventuele klachten doet verminderen of voorkomen. Bij ZwangerFit ® staan gezelligheid, bewust actief bewegen en preventie centraal. In groepsvorm (6-8 personen) wordt er getraind met speciale aandacht voor rug-, buik- en bekkenbodemspieren. De lessen bestaan uit training en theorielessen. 

Tijdens de training is er speciale aandacht voor stabilisatie, coördinatie en spierversterking van het bekken, bekkenbodem en rug. Er is een lichte fitheidstraining ter verbetering van de conditie en er worden ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen gedaan. De theorielessen geven een waardevolle aanvulling op de actieve lessen. Aan bod komen de onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling. Deze theorie wordt vervolgengs tijdens de  training praktisch toegepast.

Een cursus ZwangerFit ® bestaat uit 10 lessen. Waarvan 5 lessen bestaan uit theorie – en actieve lessen en 5 lessen bestaan alleen uit actieve lessen.

Op welke tijden kan ik terrecht?

Donderdagavond 19:00 uur tot 20:00 uur of 20.00 uur tot 21:00 uur. Voor de kosten en eventueel andere vragen verwijs ik u naar onze folder Zwangerfit ® en naar Margot Bus, bekkenfysiotherapeut en Zwangerfit®docent.